Kurkistetaan Seinäjoen Asuntomessuille valmistuvan paritalo Hartman Koti Ankkurin toiseen asuntoon. Valmistuvan kodin asukkaat Leena ja Juha ovat mielissään, sillä he ovat saamassa kodin luonnonkauniilta messualueelta, jollaista ei Seinäjoella muualta löydä.

 

160511-Ankkuri Hartman Koti-11

 

Asunnon suurista ikkunoista tulvii valoa, seinät ovat valkoiset ja koko asunnon ilme on vaalea ja raikas. Suurista ikkunoista avautuu näkymä paritalon sisäpihalle, sekä taakse kauniiseen mäntymetsään.

 

160511-Ankkuri Hartman Koti-3

 

Asunnossa viimeistellään nyt sisäpintoja ja tehdään mm. viimeisiä sähkö- ja LVI-töitä. Monta pientä työtä on vielä tehtävänä. Leenalla ja Juhalla homma on kuitenkin hanskassa, sillä nyt ei olla ensimmäistä kertaa rakentamassa. Pariskunta on toteuttanut jo useamman uudistalon rakennusprojektin, ja he tarttuvat yhdessä myös rakennustöihin. Asunnon sisäpintojen suunnittelu on ollut Leenan vastuulla, ja omien sanojensa mukaan ”siinä sivussa” hän on vastannut myös HP Duudsonin asunnon pintamateriaaleista.

 

160511-Ankkuri Hartman Koti-4

 

Asuntomessualueelle rakentaminen eroaa merkittävästi ns. normaalista omakotitalon rakennusprojektista, ja Leena valotti meille hieman asiaa. Messukohteet rakennetaan tietenkin kodeiksi, mutta Asuntomessujen mukanaolo tuo mukanaan myös julkisuuden ja tarkat aikataulut.

”Asunnon on oltava sisustettuna viimeistä yksityiskohtaa myöten 3 kuukautta ennen uuteen kotiin muuttoa. Valinnat mm. huonekaluista ja sisustustekstiileistä tehdään jo rakentamisen alkuvaiheessa jotta kaikki tarvittava saadaan ajoissa paikalle. Hässäkkä on melkoista kun lattiavalaisimia ja sisustustekstiilejä tuodaan paikalle vielä kalusteasennuksen ollessa kesken.”

 

160511-Ankkuri Hartman Koti-7

 

Kiireestä huolimatta asunnosta on tulossa kaunis ja harkittu kokonaisuus. Tämän asunnon pintamateriaalit eroavat useimmista kohteista mm. vaaleiden puupintojen ja neutraalien sävyjen ansiosta. Kuvassa alla luonnonkivi lattia, sekä puupinnat saavat luonnon näkymään ja tuntumaan asunnossa.

 

Ankkuri pinnat kollaasi

 

Olohuoneen seinällä oleva suuri taulu on Leenan omaa käsialaa. Taulu on toteutettu Konto-levylle maalamalla, käyttäen sisustuksessa muutoinkin esillä olevia värisävyjä.

 

160511-Ankkuri Hartman Koti-5

Palataan Hartman Koti Ankkuriin sitten kun kaikki on valmista!